Body de-armouring en ontspanningsmassage

De kracht van lichaamswerk

In de reguliere GGZ wordt er vooral behandeld door in gesprek te gaan. Problemen worden cognitief benaderd. Hier is niks mis mee en dit kan zeer waardevol zijn. Echter sla je de plank mis wanneer het lichaam buiten beschouwing blijft. Spanning en trauma zet zich vast in het lichaam. Bij een burn-out is het fysiologisch systeem ontregeld en ben je het contact met je gevoel en je lichaam vaak helemaal verloren. Daardoor moet je lichaam steeds sterkere signalen afgeven om je tot een halt te roepen.  Een lichaamsgerichte aanpak is dan een waardevolle en vaak zelfs noodzakelijke toevoeging aan de psychologie, om écht effect te bereiken. Bij ontwikkelingswerkplaats doen we dit in de vorm van lichaamsgerichte adviezen, body de-armouring en ontspanningsmassage.  

Body de-armouring

De-armouring kun je letterlijk zien als het "ontharnassen" van het lichaam. Naast onze bewuste ervaringen wordt er ook onbewust van alles in ons lichaam opgeslagen. Zoals onze diepste angsten, boosheid en frustratie, schaamte en schuldgevoelens. Deze kunnen zorgen voor een harnas

rondom jouw lichaam, met name bij het sleutelbeen, het borstgebied, buikgebied en bij de heupen. Bij de-armouring worden deze gebieden en dit

harnas verzacht door zachte aanraking en massage. Dit zorgt voor ontspanning, zachtheid en ruimte in het lichaam. Daardoor krijgt jouw levensenergie of "kundalini" de kans om vrij te stromen, waardoor je je energieker zult voelen.

Zelfs één sessie kan al een groot verschil maken en van alles in beweging brengen. Zowel in jouw lichaam als in je leven.

Tijdens de sessies zullen we alleen aan de buitenzijde van het lichaam werken (geen intieme zones). Het is wenselijk om direct op de huid te

masseren, ondergoed kan aangehouden worden.

Een sessie kost €150,- voor 2 á 2,5 uur in totaal. Daarvan besteden we ongeveer 1,5 uur aan de de-armouring en een uur aan een voorgesprek,

naliggen en rustig bijkomen. Ook dat moment van rust is essentieel en heb je nodig.

Neem contact op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken. 

Mindfulness ontspanningsmassage

Massage is een perfect middel om uit je hoofd en in je lichaam te komen. Het ontspant niet alleen de spieren, maar ook de geest. Daarnaast heeft aanraking een zeer positief effect, dat vaak onderschat wordt. In onze huidige maatschappij raken we elkaar nog maar sporadisch aan. En tegelijk bestaat er bij veel mensen een grote behoefte aan. Dit wordt ook wel huidhonger genoemd. Tijdens een massage komt Oxytocine vrij in de hersenen, dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. De zachte aanraking van de massage zorgt daarmee voor een gevoel van geborgenheid en ontspanning.

In alle massages wordt er gebruik gemaakt van Mindfulness. Dit gaat over aanwezig zijn, in het hier en nu, zonder te oordelen over wat er is. De massage wordt ingeleid door een korte begeleide Mindfulness meditatie. Deze meditatie leidt tot een diepere ontspanning en groter lichaamsbewustzijn tijdens de massage. Verder kenmerkt deze massage zich door een zachte aanraking en rustig tempo.

Klassieke Mindfulness ontspanningsmassage

Deze massage wordt uitgevoerd met olie op de huid. De klassieke ontspanningsmassage draagt bij aan ontspanning van de spieren en stimuleert de bloedsomloop en de lymfevochtcirculatie, waardoor afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Het is mogelijk om de rug, nek en schouders, benen (voorzijde en/ of achterzijde) en/ of de armen te behandelen. Voorafgaand aan de sessie zullen we afstemmen welke lichaamsdelen er gemasseerd worden.

Klassieke ontspanningsmassage 60 minuten – €50,- euro

Klassieke ontspanningsmassage 90 minuten - €72,- euro

Mindfulness Hot stone massage

Tijdens deze algehele lichaamsmassage worden er warme stenen gebruikt ter aanvulling op de strijkingen met de handen. De warme stenen voegen extra ontspanning toe aan de massage, helpen de spieren te ontspannen en zorgen voor een aangenaam gevoel van warmte.

Hot stone massage (gehele lichaam) 60 minuten - €60,- euro

Hot stone massage (gehele lichaam) 90 minuten - €80,- euro

Indiase hoofdmassage            

Deze Indiase hoofdmassage stamt uit de Ayurveda. In deze massage worden het hoofd, gezicht, de nek en schouders gemasseerd. Het is een combinatie van strijkingen en drukpunten.

Deze massage is te boeken in combinatie met een klassieke ontspanningsmassage, bijvoorbeeld een rug/nek/schouder massage.

Indiase hoofdmassage 30 minuten - €30,- euro

Mindfulness algehele lichaamsmassage (met aromatherapie)

Bij de algehele lichaamsmassage wordt zowel de achterzijde als de voorzijde van het lichaam volledig gemasseerd (rug, nek, schouders, achterzijde en voorzijde benen, armen en eventueel de buik). Er kunnen verschillende oliën gebruikt worden, die allemaal een verschillende werking hebben op het lichaam en de gemoedstoestand. 

Algehele lichaamsmassage 60 minuten - €50,- euro

Algehele lichaamsmassage 90 minuten - €72,- euro

Samenstelling van een persoonlijke olie die kan worden meegenomen - €10,-

Wanneer je een psychologische begeleidingssessie combineert met een massage, krijg je 10% korting op de massage.

Contact

Naam

E-mail

Telefoon

Stel hier je vraag

Verstuur

Ontwikkelingswerkplaats

Algemene voorwaarden

KvK: 61121517

In balans met een online psycholoog en mindfulnesstraining.