Spanningsklachten; Hoogsensitief volwassenen; hoogsensitiviteit bij volwassenen; online psycholoog; mindfulness Rotterdam; hulp bij onzekerheid; spanningsklachten Ontwikkelingswerkplaats Rotterdam; mindfulness bij Ontwikkelingswerkplaats in Rotterdam.
Stilstaan bij jezelf

Mindfulness in Rotterdam (also in English)

Iedereen is wel bekend met de automatische piloot. Je merkt bijvoorbeeld dat je op je bestemming bent aangekomen, maar de weg er naar toe is letterlijk en figuurlijk aan je voorbij gegaan. Of je bent aan het eten en voordat je het in de gaten hebt is je bord opeens leeg. Mindfulness is het tegenovergestelde van de automatische piloot. Het gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu, waardoor je intenser kunt leven.

Mindfulness in acht weken
In de achtweekse mindfulnesstraining (MBCT) leer je om je aandachtsspier te trainen aan de hand van meditatieoefeningen. Door veel te oefenen om je aandacht te sturen, oefen je om op een andere manier om te gaan met alle gedachtenspinsels in je hoofd, gevoelens en pijn. Je leert om bewuste keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor zul je ook beter je grenzen kunnen bewaken.

Hier en nu
Iedereen heeft baat bij mindfulness! Het wordt veel toegepast bij de volgende klachten: spanningsklachten, burn-out, angstklachten, slaapproblemen, lichamelijke klachten en/of één of meerdere depressies (in het verleden). Mindfulness is geschikt voor iedereen die in zijn hoofd en op de automatische piloot leeft. Wanneer je maar blijft piekeren over het verleden of blijft tobben over de toekomst, kan dit je zo in beslag nemen dat je ’vergeet’ om in het ‘hier en nu’ te leven. Dit verandert door het volgen van een mindfulnesstraining.

Lief zijn voor jezelf
Mindfulness helpt bij het voorkomen van een herhaalde depressie, zo laat onderzoek zien. Ook komt uit herhaalde studies naar voren dat mindfulness de kwaliteit van leven kan verbeteren. Het volgen van de training draagt bij aan het verminderen van stress, piekeren en angst. Als het de klachten niet doet verdwijnen, kan het helpen om je houding tegenover de klachten te veranderen. Tot slot leer je om een vriendelijkere houding ten opzichte van jezelf en anderen te ontwikkelen.

Over de training
De bijeenkomsten duren steeds 2.5 uur. Daarin gaan we vooral oefenen en ervaren, bijvoorbeeld door de bodyscan, de ademhaling als focus en bewegen met aandacht. Het is dus geen praatgroep! Wel zullen ervaringen over de oefeningen uitgewisseld worden. Ook zal er elke bijeenkomst iets uitgelegd worden, bijvoorbeeld over de automatische piloot, de werking van aandacht en het omgaan met afleiding en negatieve gedachten. Het dagelijks thuis oefenen is een essentieel onderdeel van de training. Dit kan met behulp van audiobestanden die je krijgt bij deelname.

Ervaar zelf wat mindfulness voor jou kan betekenen en meld je gelijk aan voor de eerstvolgende training.

 

Geplande trainingen in 2017 in Rotterdam

  • Start op 23 maart: Donderdagavond van 19.30 - 22.00 uur VOL

Alle data: 23 en 30 maart, 6, 13 en 20 april, 11, 18 en 25 mei

  • Start op 12 oktober: Donderdagavond van 19.30 - 22.00 uur

Alle data: 12, 19 en 26 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november

Investering bedraagt €325,- voor de gehele training inclusief werkboek en audiomateriaal.
 

De trainingen vinden plaats in Rotterdam Zuid, op loopafstand van de Maastunnel:

Boergoensevliet 48A, 3082 KV Rotterdam.

 

Mindfulness in Het Park

Het is weer lente! En dat betekent dat we weer zullen gaan mediteren in Het Park bij droog weer. Wil je kennis maken met Mindfulness, zonder je te verbinden aan een 8-weekse training? Of heb je al ervaring met Mindfulness/ meditatie en zoek je een groep om verder mee te oefenen? Dan ben je aan het juiste adres! Elke 1e en 3e woensdag van de maand vindt er een open oefen bijeenkomst plaats. Neem een yoga matje of handdoek mee om op te zitten/ liggen én warme kleding, aangezien je lichaam afkoelt tijdens de meditatie oefeningen. 

Wanneer er deelnemers zijn die geen Nederlands spreken, wordt de bijeenkomst in het Engels geleid. De bijdrage is € 5,-/ € 8,- of € 10,- afhankelijk van je financiële mogelijkheden. Het is ook mogelijk om een strippenkaart te kopen voor zes bijeenkomsten, je betaalt er dan vijf en krijgt er één gratis. 

De eerstvolgende open oefenavonden vinden plaats op:

  • Woensdag 17 mei van 19.15 tot 20.15 uur
  • Woensdag 7 juni van 19.15 tot 20.15 uur
  • Woensdag 21 juni van 19.15 tot 20.15 uur
  • Woensdag 5 juli van 19.15 tot 20.15 uur
  • Woensdag 19 juli van 19.15 tot 20.15 uur
  • Woensdag 2 augustus van 19.15 tot 20.15 uur
  • Woensdag 16 augustus van 19.15 tot 20.15 uur

Aanmelden heeft de voorkeur, dan wordt er op je komst gerekend. We verzamelen om 19.00 uur en beginnen om 19.15 uur. De locatie is achter de Euromast, in of rond de witte kralen cirkel. Mocht je moeite hebben om ons te vinden dan kun je altijd even bellen! Like de Facebookpagina van Ontwikkelingswerkplaats voor de meest up-to-date informatie.

 

Contact