De kunst van een intensief rustig leven

(Online) psycholoog en mindfulness

Mindfulness, hooggevoeligheid (HSP) en oplossingsgerichte begeleiding bij werkstress, burn-out en overspanning zijn onze expertise.

Soms kom je er even niet alleen uit. Dan is een luisterend oor fijn, iemand die helpt om alles weer op een rijtje te zetten. Ontwikkelingswerkplaats is gespecialiseerd in individuele begeleiding bij werkstress en burn-out. En ook wanneer er een combinatie is van overbelasting en hooggevoeligheid (HSP). Langdurige stress kan samengaan met slaapproblemen, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en somberheid. Is dit herkenbaar? Dan is het goed om hulp te zoeken!

Afgestemd op jou

Inzicht in je klachten en problemen kan je weer helpen om overzicht te krijgen en zo het gevoel van grip terug te vinden. Door vragen te stellen en je aan het nadenken te zetten helpen we je hierbij. Ontwikkelingswerkplaats richt zich niet alleen op je klachten en beperkingen, maar gaat samen met jou op zoek naar oplossingen door te kijken naar je kwaliteiten en potentie. Hierdoor is snel herstel en groei mogelijk en kun je de toekomst weer met zelfvertrouwen tegemoet treden. Dit wordt ook wel oplossingsgericht werken genoemd. Daarnaast kunnen er praktische tips en handvatten worden gegeven  om beter gewapend te zijn tegen stress, waaronder ontspanningstechnieken en adviezen voor een betere slaaphygiëne. Afhankelijk van de klachten en wensen wordt het aanbod individueel afgestemd. Meestal zijn 3 - 5 gesprekken al voldoende om de klachten te verminderen.

Hooggevoeligheid (HSP) als kracht

In 1997 introduceerde de Amerikaanse psychologe Elaine Aron het begrip hooggevoeligheid (HSP) in de wetenschappelijke literatuur. Uit haar onderzoek blijkt dat ongeveer 20% van de bevolking hooggevoelig is. Inmiddels is er steeds breder wetenschappelijk draagvlak voor deze persoonlijkheidseigenschap. Een HSP is gevoeliger voor indrukken en prikkels, waardoor hij of zij sneller dan een gemiddelde persoon overprikkeld kan raken. Daarom kan iemand die gevoeliger is, sneller vastlopen in onze snelle maatschappij met een veelheid aan informatie en mogelijkheden. Uit onderzoek blijkt ook dat hooggevoelige mensen sneller last hebben van overbelasting en burn-out, het zijn de kanaries in de kolenmijn. En tegelijk zit er zoveel potentie in hooggevoeligheid als je er op de juiste manier mee om weet te gaan. Hier kunnen we je bij ontwikkelingswerkplaats bij helpen.

Vergoeding

Je kunt je direct aanmelden voor een kennismakingsgesprek (eventueel via Skype). Een gesprek duurt drie kwartier en kost €75,- euro. De gesprekken worden meestal niet door de zorgverzekeraar vergoed, maar mogelijk kunnen gesprekken wel vergoed worden vanuit het werk. Wanneer je als zelfstandig ondernemer werkt zijn de kosten aftrekbaar van de belasting. 

Locatie
Gesprekken vinden plaats op verschillende locaties in Rotterdam of via Skype.

Contact

Naam

E-mail

Telefoon

Stel hier je vraag

Verstuur

Ontwikkelingswerkplaats

Algemene voorwaarden

KvK: 61121517

In balans met een online psycholoog en mindfulnesstraining.