Ademwerk in Rotterdam

Wat is ademwerk?

Verbonden ademen is een actieve vorm van ademhalen. Anders dan de rustige ademhaling uit ontspanningsoefeningen.  Door het snellere tempo van ademhalen verandert er direct van alles in je systeem. De gevoelige balans van O2 en CO2 wordt even flink door elkaar geschud. Tevens is het een circulaire ademhaling, zonder pauzes tussen de uit- en de inademing. Deze ademflow zorgt ervoor dat er meer ruimte komt in het lichaam. Het is een vorm van ademhalen die dicht bij onze natuur staat. Als baby zijn we geboren met een verbonden ademhaling en ook onder zoogdieren komt deze ademhaling voor.

Hoe werkt het?

Deze manier van ademen breidt je ademcapaciteit uit en schoont je systeem op. Je ademt jezelf “vrij” van oude bagage. Het is wonderlijk hoe het verbonden ademen diep weggestopte gevoelens en herinneringen weer terugbrengt. Daarom is deze ademtechniek ontzettend waardevol bij mensen die (vroegkinderlijk) trauma hebben meegemaakt, maar ook bij andere chronische psychosomatische klachten, aanhoudende vermoeidheidsklachten of terugkerende overbelasting. Na afloop van een ademsessie wordt vaak een ontspannen gevoel beschreven en voelt men zich lichter.

Tarieven

Hoe verloopt een ademsessie?

Een sessie duurt anderhalf uur. We beginnen met een kort gesprek, voordat we starten met het verbonden ademen. Tijdens de sessie adem je ongeveer een half uur actief verbonden. Daarbij kunnen (in overleg) drukpunten gebruikt worden, die je helpen om dieper en voller te kunnen ademen. Na het actieve deel is er een ontspanningsfase van ongeveer een kwartier, die belangrijk is voor de integratie. Je gaat dan terug naar jouw natuurlijke ontspannen ademhaling en geeft jouw lichaam de tijd en rust om dat wat de adem heeft aangeraakt te verwerken. Na afloop van de ademsessie is er ruimte om je ervaringen te delen.

Wanneer is ademwerk geen goed idee?

Contra-indicaties voor een ademsessie zijn psychose, schizofrenie en epilepsie. Bij hart en vaatziekten of bij aandoeningen aan de longen is het belangrijk om vooraf met de specialist te overleggen. Wanneer er sprake is van een hoge bloeddruk of zwangerschap wordt er gebruik gemaakt van afwijkende instructies.

Dit is wat anderen hebben gezegd over de sessies

Denise is een erg rustig persoon en beschikt over veel kennis en ervaring. De training heeft mij manieren geleerd om met lastige situaties om te gaan en om door middel van ademhalings-, yoga- en meditatie oefeningen de rust terug te vinden. De training heeft ook een aantal karaktereigenschappen van mezelf naar boven gehaald die invloed hebben op mijn gemoedsrust en gedrag.

Het herkennen is de eerste stap, het omgaan hiermee is de volgende. En daar ligt voor mij de kunst van mindfulness. Ga terug naar jezelf en beslis waar je jezelf prettig of niet prettig bij voelt. En maak op basis daarvan gerichte keuzes. Het leven draait niet alleen maar om wat moet (normen), maar ook wat je zelf wilt en waar jij gelukkig van word.

De 8-weekse mindfulness training heeft mij ontzettend geholpen en daar ben ik Denise dan ook ontzettend dankbaar voor. Ik raad deze training dan ook van harte aan voor iedereen die wat dichter naar zichzelf willen komen om rust terug te vinden.

Henk (36 jaar)

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van de ademsessies, maar ik ben er met volle overgave ingedoken. Mijn doel was om in ieder geval meer in contact te komen met mezelf en mijn gevoelens (en dan vooral op een liefdevolle manier).

De sessies waren intens; soms heftig (en soms fysiek wat pijnlijk zelfs), maar altijd leerzaam en onder liefdevolle begeleiding van Denise. Ik heb lagen van mezelf afgepeld en ben tot een betere verbinding met mezelf gekomen. Daarnaast heb ik veel tools van Denise meegekregen om beter om te kunnen gaan met mijn ‘over’gevoeligheid/HSP.

Denise wist mij te zien voor wie ik ben en mij vooral ook te laten zijn wie ik ben. Ik ben enorm dankbaar voor deze ontwikkelingsreis en raad het dan ook zeker iedereen aan.

Kimberly (28 jaar)

Als autist heb ik moeite met het contact maken met mijn gevoel. Het niet (kunnen) luisteren naar mijn lichaam is mede de oorzaak van een lelijke burn-out. Denise stelde voor om met mindfulness te beginnen.

Twee eenvoudige oefeningen sloegen meteen aan: de bodyscan en de ademhalingsscan. De focus op mijn lichaam, of een lichamelijke activiteit (de ademhaling) gaf mijn brein een soort opruiming.

Denise praatte me kalm en duidelijk door de oefeningen heen; dat was geruststellend en zorgde voor ontspanning. Het resultaat is dat ik, in ieder geval tijdens de meditatie, beter in contact sta met mijn lichaam. Dat zorgt voor ontspanning.

Hans (60 jaar)

Vanwege aanhoudende pijn- en vermoeidheidsklachten besloot ik een aantal ademsessies bij Denise te volgen. Vanaf het eerste moment was het contact erg prettig. Denise creëerde een comfortabele en veilige omgeving voor het verbonden ademhalen en paste de sessies aan op persoonlijke wensen.

Het ademwerk in combinatie met mindfulness heb ik als heel nuttig ervaren. Door middel van de ademsessies heb ik geleerd om vertrouwen te hebben in mijn eigen lichaam en daarin rust te vinden. Iedere sessie is anders, maar elke keer ging ik naar huis met het gevoel van een ‘positieve reset’, zowel lichamelijk als geestelijk.

Ik raad iedereen aan dit een keer zelf te ervaren!

Tim (22 jaar)
© Copyright 2022