Body de-armouring

Wat is body de-armouring?

De-armouring kun je letterlijk zien als het “ontharnassen” van het lichaam. Naast onze bewuste ervaringen wordt er ook onbewust van alles in ons lichaam opgeslagen. Zoals onze diepste angsten, verdriet boosheid en frustratie, schaamte en schuldgevoelens. Deze kunnen zorgen voor een harnas rondom jouw lichaam, bijvoorbeeld bij de keel, het sleutelbeen, het borstgebied, buikgebied en bij de heupen). Bij de-armouring worden deze gebieden en dit harnas (opgehoopte spanning in het bindweefsel) verzacht door zachte aanraking en een hele langzame vorm van massage. Dit draagt bij aan de doorstroming van energie op plekken die eerder pijnlijk of zelfs verdoofd voelden. Het zorgt voor ontspanning, zachtheid en het beter kunnen voelen van je lichaam.

Hoe verloopt een de-armouringsessie?

Tijdens de sessies zullen we alleen aan de buitenzijde van het lichaam werken (geen intieme zones). Het is wenselijk om direct op de huid te werken, ondergoed kan aangehouden worden. We stemmen samen af op welke plek er gewerkt wordt.

Een sessie duurt twee uur. Daarvan besteden we ongeveer 1,5 uur aan de de-armouring. Vooraf hebben we een kort gesprek en na afloop is er ruimte om na te voelen en rustig bij te komen. Ook dat moment van rust is essentieel en nodig voor de integratie van de sessie. Na de sessie is er kort de ruimte om ervaringen te delen, maar verder is het advies om bij de ervaring en uit de woorden/ analyses te blijven.

Het is raadzaam een reeks van ten minste drie de-armouringsessies aan te gaan, om het effect ervan te kunnen onderzoeken.

Tarieven

Dit is wat anderen hebben gezegd over de sessies

Denise is een erg rustig persoon en beschikt over veel kennis en ervaring. De training heeft mij manieren geleerd om met lastige situaties om te gaan en om door middel van ademhalings-, yoga- en meditatie oefeningen de rust terug te vinden. De training heeft ook een aantal karaktereigenschappen van mezelf naar boven gehaald die invloed hebben op mijn gemoedsrust en gedrag.

Het herkennen is de eerste stap, het omgaan hiermee is de volgende. En daar ligt voor mij de kunst van mindfulness. Ga terug naar jezelf en beslis waar je jezelf prettig of niet prettig bij voelt. En maak op basis daarvan gerichte keuzes. Het leven draait niet alleen maar om wat moet (normen), maar ook wat je zelf wilt en waar jij gelukkig van word.

De 8-weekse mindfulness training heeft mij ontzettend geholpen en daar ben ik Denise dan ook ontzettend dankbaar voor. Ik raad deze training dan ook van harte aan voor iedereen die wat dichter naar zichzelf willen komen om rust terug te vinden.

Henk (36 jaar)

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van de ademsessies, maar ik ben er met volle overgave ingedoken. Mijn doel was om in ieder geval meer in contact te komen met mezelf en mijn gevoelens (en dan vooral op een liefdevolle manier).

De sessies waren intens; soms heftig (en soms fysiek wat pijnlijk zelfs), maar altijd leerzaam en onder liefdevolle begeleiding van Denise. Ik heb lagen van mezelf afgepeld en ben tot een betere verbinding met mezelf gekomen. Daarnaast heb ik veel tools van Denise meegekregen om beter om te kunnen gaan met mijn ‘over’gevoeligheid/HSP.

Denise wist mij te zien voor wie ik ben en mij vooral ook te laten zijn wie ik ben. Ik ben enorm dankbaar voor deze ontwikkelingsreis en raad het dan ook zeker iedereen aan.

Kimberly (28 jaar)

Als autist heb ik moeite met het contact maken met mijn gevoel. Het niet (kunnen) luisteren naar mijn lichaam is mede de oorzaak van een lelijke burn-out. Denise stelde voor om met mindfulness te beginnen.

Twee eenvoudige oefeningen sloegen meteen aan: de bodyscan en de ademhalingsscan. De focus op mijn lichaam, of een lichamelijke activiteit (de ademhaling) gaf mijn brein een soort opruiming.

Denise praatte me kalm en duidelijk door de oefeningen heen; dat was geruststellend en zorgde voor ontspanning. Het resultaat is dat ik, in ieder geval tijdens de meditatie, beter in contact sta met mijn lichaam. Dat zorgt voor ontspanning.

Hans (60 jaar)

Vanwege aanhoudende pijn- en vermoeidheidsklachten besloot ik een aantal ademsessies bij Denise te volgen. Vanaf het eerste moment was het contact erg prettig. Denise creëerde een comfortabele en veilige omgeving voor het verbonden ademhalen en paste de sessies aan op persoonlijke wensen.

Het ademwerk in combinatie met mindfulness heb ik als heel nuttig ervaren. Door middel van de ademsessies heb ik geleerd om vertrouwen te hebben in mijn eigen lichaam en daarin rust te vinden. Iedere sessie is anders, maar elke keer ging ik naar huis met het gevoel van een ‘positieve reset’, zowel lichamelijk als geestelijk.

Ik raad iedereen aan dit een keer zelf te ervaren!

Tim (22 jaar)
© Copyright 2022