[heading text=”Mindfulness” tag=”h2″ color=”#597e18″]
[heading text=”Wat is mindfulness?” tag=”h4″ color=”#597e18″]

Iedereen is wel bekend met de automatische piloot. Je merkt bijvoorbeeld dat je op je bestemming bent aangekomen, maar de weg er naar toe is letterlijk en figuurlijk aan je voorbij gegaan. Of je bent aan het eten en voordat je het in de gaten hebt is je bord opeens leeg. Mindfulness is het tegenovergestelde van de automatische piloot. Het gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu, waardoor je intenser kunt leven.

[heading text=”Hier en nu” tag=”h4″ color=”#597e18″]

Iedereen heeft baat bij mindfulness! Het wordt veel toegepast bij de volgende klachten: spanningsklachten, burn-out, angstklachten, slaapproblemen, lichamelijke klachten en/of één of meerdere depressies (in het verleden). Mindfulness is geschikt voor iedereen die in zijn hoofd en op de automatische piloot leeft. Wanneer je maar blijft piekeren over het verleden of blijft tobben over de toekomst, kan dit je zo in beslag nemen dat je ’vergeet’ om in het ‘hier en nu’ te leven. Dit verandert door het volgen van een mindfulnesstraining.

[heading text=”Lief zijn voor jezelf” tag=”h4″ color=”#597e18″]

Mindfulness helpt bij het voorkomen van een herhaalde depressie, zo laat onderzoek zien. Ook komt uit herhaalde studies naar voren dat mindfulness de kwaliteit van leven kan verbeteren. Het volgen van de training draagt bij aan het verminderen van stress, piekeren en angst. Als het de klachten niet doet verdwijnen, kan het helpen om je houding tegenover de klachten te veranderen. Tot slot leer je om een vriendelijkere houding ten opzichte van jezelf en anderen te ontwikkelen.

[heading text=”8-weekse mindfulness training” tag=”h4″ color=”#597e18″]

In de achtweekse mindfulnesstraining (MBCT) leer je om je aandachtsspier te trainen aan de hand van meditatieoefeningen. Door veel te oefenen om je aandacht te sturen, oefen je om op een andere manier om te gaan met alle gedachtenspinsels in je hoofd, gevoelens en pijn. Je leert om bewuste keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor zul je ook beter je grenzen kunnen bewaken.

[heading text=”Over de training” tag=”h4″ color=”#597e18″]

De bijeenkomsten duren steeds 2.5 uur. Daarin gaan we vooral oefenen en ervaren, bijvoorbeeld door de bodyscan, de ademhaling als focus en bewegen met aandacht. Het is dus geen praatgroep! Wel zullen ervaringen over de oefeningen uitgewisseld worden. Ook zal er elke bijeenkomst iets uitgelegd worden, bijvoorbeeld over de automatische piloot, de werking van aandacht en het omgaan met afleiding en negatieve gedachten. Het dagelijks thuis oefenen is een essentieel onderdeel van de training. Dit kan met behulp van audiobestanden die je krijgt bij deelname.

[heading text=”Tarieven” tag=”h3″ color=”#597e18″]
[pricingtable promoted=”yes” title=”Mindfulness training” price=”325,-” icon=”fas fa-euro-sign” btntext=”Dit wil ik!” detail=”Inclusief 21% BTW”]8 bijeenkomsten van 2,5 uur[/pricingtable]
[pricingtable promoted=”yes” title=”Proefles” price=”50,-” icon=”fas fa-euro-sign” btntext=”Dit wil ik!” detail=”Inclusief 21% BTW”]Ontdek of mindfulness iets voor jou is[/pricingtable]
[pricingtable promoted=”yes” title=”Mindfulness wandeling” price=”15,-” icon=”fas fa-euro-sign” btntext=”Dit wil ik!” detail=”Inclusief 21% BTW”]Een wandeling van een uur in Rotterdam[/pricingtable]
[heading text=”Dit is wat anderen hebben gezegd over de sessies” tag=”h2″]
[testslide number=”4″ style=”style1″]