Spanningsklachten; Hoogsensitief volwassenen; hoogsensitiviteit bij volwassenen; online psycholoog; mindfulness Rotterdam; hulp bij onzekerheid; spanningsklachten Ontwikkelingswerkplaats Rotterdam; mindfulness bij Ontwikkelingswerkplaats in Rotterdam.
Body de-armouring en ontspanningsmassage

De kracht van lichaamswerk

In de reguliere GGZ wordt er vooral behandeld door in gesprek te gaan. Problemen worden cognitief benaderd. Hier is niks mis mee en dit kan zeer waardevol zijn. Echter sla je de plank mis wanneer het lichaam buiten beschouwing blijft. Spanning en trauma zet zich vast in het lichaam. Bij een burn-out is het fysiologisch systeem ontregeld en ben je het contact met je gevoel en je lichaam vaak helemaal verloren. Daardoor moet je lichaam steeds sterkere signalen afgeven om je tot een halt te roepen.  Een lichaamsgerichte aanpak is dan een waardevolle en vaak zelfs noodzakelijke toevoeging aan de psychologie, om écht effect te bereiken. Bij ontwikkelingswerkplaats doen we dit in de vorm van lichaamsgerichte adviezen, body de-armouring en ontspanningsmassage.  

 

 

Body de-armouring

De-armouring kun je letterlijk zien als het "ontharnassen" van het lichaam. Naast onze bewuste ervaringen wordt er ook onbewust van alles in ons lichaam opgeslagen. Zoals onze diepste angsten, boosheid en frustratie, schaamte en schuldgevoelens. Deze kunnen zorgen voor een harnas rondom jouw lichaam, met name bij het sleutelbeen, het borstgebied, buikgebied en bij de heupen. Bij de-armouring worden deze gebieden en dit harnas verzacht door zachte aanraking en massage. Dit zorgt voor ontspanning, zachtheid en ruimte in het lichaam. Daardoor krijgt jouw levensenergie of "kundalini" de kans om vrij te stromen, waardoor je je energieker zult voelen.

Zelfs één sessie kan al een groot verschil maken en van alles in beweging brengen. Zowel in jouw lichaam als in je leven.

Tijdens de sessies zullen we alleen aan de buitenzijde van het lichaam werken (geen intieme zones). Het is wenselijk om direct op de huid te masseren, ondergoed kan aangehouden worden.

Een sessie kost €150,- voor 2 á 2,5 uur in totaal. Daarvan besteden we ongeveer 1,5 uur aan de de-armouring en een uur aan een voorgesprek, naliggen en rustig bijkomen. Ook dat moment van rust is essentieel en heb je nodig.

Neem contact op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken. 

Ontspanningsmassage

Massage is een perfect middel om uit je hoofd en in je lichaam te komen. Het ontspant niet alleen de spieren, maar ook de geest. Daarnaast heeft aanraking een zeer positief effect, dat vaak onderschat wordt. In onze huidige maatschappij raken we elkaar nog maar sporadisch aan. En tegelijk bestaat er bij veel mensen een grote behoefte aan. Dit wordt ook wel huidhonger genoemd. De zachte aanraking van de massage kan zorgen voor een gevoel van geborgenheid en ontspanning.

 

Klassieke ontspanningsmassage

Deze massage wordt uitgevoerd met olie op de huid. De klassieke ontspanningsmassage draagt bij aan ontspanning van de spieren en stimuleert de bloedsomloop en de lymfevochtcirculatie, waardoor afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Het is mogelijk om de rug, nek en schouders, benen (voorzijde en/ of achterzijde) en/ of de armen te behandelen. Voorafgaand aan de sessie zullen we afstemmen welke lichaamsdelen er gemasseerd worden.

 

Klassieke ontspanningsmassage 45 minuten – €40,- euro

Klassieke ontspanningsmassage 60 minuten – €50,- euro

 

Hot stone massage

Tijdens deze algehele lichaamsmassage worden er warme stenen gebruikt ter aanvulling op de strijkingen met de handen. De warme stenen voegen extra ontspanning toe aan de massage, helpen de spieren te ontspannen en zorgen voor een aangenaam gevoel van warmte.

 

Hot stone massage (gehele lichaam) 60 minuten - €60,- euro

 

Indiase hoofdmassage            

Deze Indiase hoofdmassage stamt uit de Ayurveda. In deze massage worden het hoofd, gezicht, de nek en schouders gemasseerd. Het is een combinatie van strijkingen en drukpunten.

 

Indiase hoofdmassage 30 minuten - €30,- euro

 

Wanneer je een psychologische begeleidingssessie combineert met een massage, krijg je 20% korting op de massage.

Contact