Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verbonden ademen: expressie

augustus 7 @ 7:15 pm - 9:30 pm

€49,00

Tijdens deze verbonden ademcirkel gaan we aan de slag met het thema expressie. Dit doen we door middel van een korte deelronde, klankoefening en door het zingen van enkele mantra’s voorafgaand aan het verbonden ademen. Belangrijk hierbij is dat het er niet om gaat dat het mooi klinkt, maar dat er tot uiting kan komen van wat er in jou leeft. Zodat je dit ook (meer) kunt gaan doen in jouw dagelijks leven. Vanuit deze oefeningen, waarmee we het keelchakra hebben geopend gaan we de verbonden ademcirkel in. Zo kan er in de ademcirkel geademd worden met dit thema. Het verbonden ademen is een ademtechniek om dichter bij je lichaam, je emoties en onbewuste te kunnen komen. Veel mensen ervaren ontspanning en een soort van reset na het toepassen van deze ademtechniek.

Deze ademcirkel is bijzonder geschikt voor mensen die moeite hebben om zichzelf uit te spreken, hun grenzen aan te geven of hun verlangens te benoemen. Verbonden ademen is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de kracht van de adem. Ook kan het inzicht geven in de oorsprong van spanningsklachten, slaapproblemen en/of psychosomatische klachten en bijdragen om hierin laagjes los te laten.

Een idee van het programma
19.15 – 19.30 inloop met thee
19.30 – 19.45 “aankomen” met mindfulness gericht op de ademhaling en introductie
19.45 – 20.15 deelronde, klankoefening en mantra zingen
20.15 – 20.30 uitleg over verbonden ademen/ coherent ademen
20.30 – 21.15 ademcirkel verbonden ademen/ coherent ademen inclusief integratie/rust
21.15 – 21.30 deelronde en afsluiting

Over verbonden ademen
Verbonden ademen is een actieve vorm van ademhalen. Door het snellere tempo van ademhalen verandert er direct van alles in je systeem. De gevoelige balans van O2 en CO2 wordt even flink door elkaar geschud. Tevens is het een circulaire ademhaling, zonder pauzes tussen de uit- en de inademing. Deze ademflow zorgt ervoor dat er meer ruimte komt in het lichaam. Het is een vorm van ademhalen die dicht bij onze natuur staat. Als baby zijn we geboren met een verbonden ademhaling en ook onder zoogdieren komt deze ademhaling voor.

Deze manier van ademen breidt je ademcapaciteit uit en schoont je systeem op. Je ademt jezelf “vrij” van oude bagage. Het verbonden ademen wordt vaak ervaren als een innerlijke reis, die diep weggestopte gevoelens en herinneringen terug kan brengen. Ook zorgt het voor een fijne en diepe verbinding met het lichaam.

Voor wie is verbonden ademen?
– Voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat verbonden ademen is
– Als je je ademcapaciteit wilt vergroten
– Bij spanningsklachten
– Vermoeidheidsklachten
– Bij de wens naar meer lichaamsbewustzijn
– Bij long COVID klachten
– Psychosomatische klachten
– Bij (onbewust) trauma

Voor wie is verbonden ademen niet geschikt of is er voorzichtigheid geboden?
– Als je liever uit de buurt blijft van je innerlijke belevingswereld
– Bij long/ hart aandoeningen
– Epilepsie
– (Gevoeligheid voor) psychose
– Tijdens de zwangerschap

Als één van de contra-indicaties geldt voor jou dan begeleid ik je in een alternatieve ademtechniek van het coherent ademhalen. Dit geldt ook als je verbonden ademen nog een stap te ver vindt.
Ervaring met meditatie en/ of verbonden ademen is niet nodig.
Tijdens het verbonden ademen kun je liggen op een matrasje of zitten. Meditatiekussens, matrasjes en dekentjes zijn aanwezig.

Praktisch
Meenemen: Lekker zittende kleding (geen knellende broeken) en eventueel warme sokken.
Bijdrage: 49 euro via hipsy

Er is ruimte voor vijf deelnemers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is voor het verdiepen van ieders adempatroon.

Annuleren:
Mocht er onverhoopt iets tussenkomen, dan krijg je tot 14 dagen van te voren je geld terug (min de kosten die Hipsy in rekening brengt). Na die tijd kun je iemand anders uit je omgeving blij maken met jouw ticket. Geef mij dan wel de naam en het e-mailadres van deze persoon door. Ook kun je contact met mij opnemen, wellicht is er een wachtlijst en kan ik iemand anders blij maken met jouw ticket.

Locatie en bereikbaarheid
Boergoensevliet 48A
3082 KV Rotterdam

Er is betaald parkeren voor de deur en de locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Gegevens

Datum:
augustus 7
Tijd:
7:15 pm - 9:30 pm
Kosten:
€49,00
Site:
https://hipsy.nl/shop/60833-verbonden-ademen-expressie

Organisator

Denise

Locatie

Ontwikkelingswerkplaats
Boergoensevliet 48A
Rotterdam, 3082 KV Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0650617369
© Copyright 2022