Single Blog

HSP tip 1: breng veel tijd door in de natuur

De natuur helpt om je gevoeligere zenuwstelsel tot rust te brengen. Het helpt om je hoofd leeg te maken en te ontprikkelen. Als je daarbij ook nog eens wandelt of fietst breng je jezelf ook meer in verbinding met je lijf en zorg je voor de aanmaak van gelukshormonen.

Mocht je in de stad wonen, focus je dan op de natuur die daar te vinden is. Kijk naar de bomen, bloemen, eenden, zwanen of die mooie zonsondergang als je onderweg bent. Voel de wind, de zon en/ of de regen op je huid. Ga even in het gras zitten of trek je schoenen uit en loop een stukje over het gras. Gebruik al je zintuigen of focus juist op de zintuigen die jij het prettigst vindt.

In 2017 rondde ik de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige af. In de sessies die ik geef besteed ik ook aandacht aan hoe om te gaan met HSP, zodat je het in je voordeel kunt laten werken. Daarnaast zal ik in het najaar een stiltemiddag organiseren met het thema HSP. Houd mijn agenda en/ of nieuwsbrief in de gaten en wees welkom!

Ook via deze weg deel ik graag tips met jullie met betrekking tot HSP. Hebben jullie vragen of verzoeken rondom een specifiek thema waar je als HSP’er tegenaan loopt? Laat het mij dan even weten, dan kan ik mijn tips daarop aanpassen. 

Comments (0)

Post a Comment

© Copyright 2022