Over ontwikkelingswerkplaats

Denise Jonker

Lichaamsgericht werkend psycholoog & ademcoach

Hoi, ik ben Denise Jonker (1988) en heb Ontwikkelingswerkplaats opgericht om bij te kunnen dragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Tijdens vrijwilligerswerk in Oeganda en Peru viel mij op dat de mensen daar nog weten hoe het is om traag te leven. De vertraging daar deed mij goed. Het hielp me om meer te kunnen ontspannen en genieten van het moment.

Hier werd het zaadje gepland om mindfulness trainer te worden. Ik wilde de vertraging ook in Nederland toe kunnen passen. Ook wilde ik anderen hierbij helpen. Om langzamer en bewuster te leven én om meer te genieten van kleine momentjes.

Mindfulness was niet voldoende voor mij om me staande te houden in de snelle Westerse wereld. In 2017 kreeg ik een zware burn-out. Daarin speelden hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, autisme en (complexe) PTSS een rol. Diverse psychologen hielpen mij een stapje verder, maar de reguliere GGZ hielp mij niet voldoende. “The body keeps the score” volgens Bessel van der Kolk en dat was van toepassing op mij. Er zat zó veel onveiligheid en spanning in mijn lijf, dat ik lichaamsgerichte aanpakken ben gaan opzoeken. Daarin heeft yoga, massage, ademwerk, body de-armouring en de polyvagaal theorie me ontzettend veel gebracht. Het is een proces, waarin ik nog steeds stappen zet. Steeds dichter bij mezelf en steeds meer rust kunnen vinden in mezelf.

En dat wat mij helpt en geholpen heeft draag ik dan ook graag weer uit. Zo ben ik me gaan bijscholen in body de-armouring (2019, 2020 en 2021), volgde ik de opleiding tot ademcoach (2021) en deed ik een polyvagaal jaartraining (2022). In mijn praktijk neem ik graag het lichaam als ingang. Het lichaam draagt zoveel wijsheid en herinnering met zich mee, voorbij het verstand. En daarnaast zet ik natuurlijk ook mijn toolbox als psycholoog en mijn kennis als HSP-deskundige in waar nodig (EMDR, oplossingsgericht werken, cognitieve gedragstherapie, Acceptance en commitment therapie, schematherapie).

Benieuwd wat ik voor je kan doen? Laten we kennismaken.
© Copyright 2022